11 Kereta Paling Mahal di Dunia 2024 Yang Anda Mungkin Tak Tahu Sebelum Ini

Bila sebut sahaja kereta paling mahal di dunia, pelbagai jenama kereta mewah seperti Mercedes, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Bentley dan Rolls-Royce mesti terlintas dalam kepala anda. Mesti best kalau dapat pandu atau naik kereta yang nilainya berjuta-juta ringgit walaupun sekali seumur hidup. Kalau dapat pegang stereng kereta mewah ini pun jadi lah, kan?

Bagi sesetengah orang terutama sekali golongan jutawan dan hartawan, kereta ini bukan hanya sekadar satu medium pengangkutan. Ia mewakili status sosial, simbol kekayaan dan juga mampu memberikan kepuasan yang tak terkata. Kereta mewah ini berada dalam kelas yang tersendiri kerana ia dilengkapi dengan ciri keselamatan, integrasi teknologi dan komponen prestasi terkini.

Dalam artikel ini, dikongsikan 11 kereta paling mahal di dunia yang terdiri daripada pelbagai kategori antaranya kereta sport, kereta mewah, kereta supercar dan sebagainya.

11 Kereta Termahal di Dunia Yang Anda Mungkin Tak Tahu Sebelum Ini

Kereta mewah biasanya dijual pada harga yang tinggi disebabkan oleh beberapa faktor antaranya aspek kualiti, kelajuan dan prestasi yang tinggi. Oleh sebab itu, meskipun dijual pada harga yang mahal ramai yang berlumba-lumba untuk memilikinya dan sanggup membayar mahal bagi mendapatkan sesebuah kereta yang eksklusif. Selain itu, kereta mewah ini pengeluarannya terhad – semakin sedikit pengeluaran, semakin tinggilah nilai kereta tersebut.

Tanpa berlengah lagi, jom tengok 11 kereta paling mahal di dunia yang akan membuatkan anda terpegun dengan kecantikannya dan ternganga melihat harganya. Senarai ini akan bermula dari kereta nombor 11 termahal sehingga kereta termahal di dunia. Anda rasa brand kereta mana yang paling mahal? Dapatkan jawapannya di bawah.

Prev1 of 12
Use your ← → (arrow) keys to browse

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*