Kucing selalunya akan rindu jika tuan mereka tiada dirumah atau apabila tuan mereka pergi bekerja. Mereka mesti rsa bosan jika ditinggalkan sendiri. Lainlah jika ada orang lain dirumah untuk dibawa bermain. Kucing Termenung Bosan Bila Tuan Pergi Kerja, “Mikir Masa Depan Ke Dik…”

Menjaga kucing di rumah bukanlah satu tugas yang mudah kerana mereka juga memerlukan perhatian dan kasih sayang dari pemilik mereka. Baru-baru ini pula, gelagat seekor kucing yang duduk termenung bosan gara-gara pemiliknya keluar bekerja mencuit hati netizen.

Bukan sahaja kelihatan kelakar malah ramai yang turut sama ‘cair’ melihat kecomelannya ini yang seakan-akan tidak tahu apa yang patut dilakukan. Gelagatnya ini turut membuatkan netizen berdekah melihatnya apabila kucing itu siap termenung sendirian.

Di dalam video yang dikongsikan ini, pemilik kucing itu berkongsikan gelagat kucingnya itu semasa suaminya keluar bekerja. Menurutnya, kucing itu akan duduk termenung sahaja setiap kali lelaki itu keluar bekerja dan seperti menunggunya pulang.

Lebih melucukan, kucing itu turut dilihat hanya terbaring bersandar pada dinding sambil termenung seperti sedang memikirkan sesuatu. Walaupun wanita itu ada bersamanya di rumah, kucing itu hanya menanti sahaja lelaki itu pulang dari kerja.

Namun lain pula yang berlaku apabila lelaki itu pulang di mana kucing itu begitu aktif bermain bersamanya. Melihatkan reaksinya ini, netizen berseloroh biasanya kucing memang akan berkelakuan begitu setiap kali menanti pemilik kesayangan mereka pulang.

Di ruangan komen, netizen turut sama terhibur melihat gaya kucing itu yang hanya termenung menantikan pemiliknya ini. Malah ada yang berseloroh tertanya-tanya apa agaknya yang difikirkan oleh kucing itu sepanjang hari.