Nak kerja tak boleh kerana isteri dip3njara, Bagi anak minum susu pekat, gendong kehulu kehilir cari sesuap nasi.

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Begitulah nak digambarkan mengenai n4sib segelintir masyarakat kita yang terp4ksa mengharapkan ihsan orang lain untuk meneruskan kehldupan.

Seperti yang dikongsikan oleh seorang wanita di Fesbuk dengan nama akaun, Acik Acik, menceritakan mengenai seorang bapa muda membawa anak kecil sedang buntu memikirkan bagaimana mahu mendapatkan b4ntuan.

Gendong anak cari b4ntuan

Berdasarkan status yang ditulis, lok4sinya adalah di sekitar Alor Setar, difahamkan bapa muda mahu dikenali sebagai Zaid secara kebetulan terserempak dengannya dan terus bertanya bagaimana mahu mendapatkan b4ntuan.

Menurut apa yang diceritakan, isterinya kini dit4han di p3njara kerana tidak mempunyai p3rmit perjalanan yang sah. Hldupnya bertambah sukar apabila tidak lagi dapat bekerja berikutan kedai dia bekerja sudah tidak berop3rasi sejak daripada P.K P.

Tauk3y Cina k3sian, bagi duduk fre3 jer

Disebabkan kesempitan w4ng, Zaid hanya mampu memberi anak minum susu pekat. Simpati dengan nasib yang menimpa Zaid, wanita itu berharap posting di Fesbuk dapat membuka ruang agar ada insan sudi membantu bapa muda ini.

Difahamkan, dua beranak tersebut kini tinggal m0tel b4jet secara percum4 atas ihs4n pemilik, yang juga k4sihan melihat mereka tiada tempat berteduh.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*